Nieuws

Centrumplan De Winkelier verkocht aan particuliere belegger

Waaijer Projectrealisatie en MKB Vastgoed Plan hebben met een particuliere belegger overeenstemming bereikt over de verkoop van het centrumplan ‘De Winkelier’ in De Lier (gemeente Westland). De partijen hebben op vrijdag 7 maart jl. hun handtekening gezet onder de overeenkomst.

Het centrumplan ‘De Winkelier’ is ontwikkeld door Waaijer Projectrealisatie en MKB Vastgoed Plan (onderdeel van MAB Development). Het project bestaat uit een supermarkt met een bruto vloeroppervlak van 2.500 m2, vier winkelunits met een totaal bruto vloeroppervlak van 535 m2, een parkeergarage met een capaciteit van 53 parkeerplaatsen en 17 huurappartementen met een gemiddeld woonoppervlak van 90 m2.

Het centrumplan ‘De Winkelier’ is ontworpen door architectenbureau Roeleveld Sikkes en bevindt zich op de ‘kop’ van de Hoofdstaat in De Lier. Albert Heijn is reeds aan de Hoofdstraat 66 gevestigd en beoogt met de verhuizing naar ‘De Winkelier’ haar positie in De Lier te versterken. Één andere winkelunits is verhuurd aan Gall&Gall. Voor de overige winkelunits bestaat voldoende belangstelling.

De start van de bouw staat gepland voor het 2e kwartaal 2014. Voor de uitvoering is een aanbesteding uitgeschreven.

Rob Waaijer, directeur van Waaijer Projectrealisatie: ‘Steeds meer nieuwe particuliere investeerders treden toe tot de Nederlandse markt. Het centrumplan ‘De Winkelier’ is met huurders als Albert Heijn voor deze particuliere belegger een uitstekend beleggingsproduct.’

DTZ Zadelhoff begeleide Waaijer Projectrealisatie en MKB Vastgoed Plan bij de verkoop en Six advocaten trad op als juridisch adviseur.