Gebiedsontwikkeling

Project /

Park Allemansgeest

Park Allemansgeest onderscheidt zich door een nieuw architectonisch concept. Begrippen als zwierig, asymmetrisch en decoratieve Jugendstilelementen staan hier centraal.

Binnen deze beeldtaal worden de woningen ontworpen en het openbaar gebied (lantarenpalen, zitbankjes, bruggen, etc.) ingericht. Park Allemansgeest biedt ruimte aan woningen in verschillende prijscategorieën, inclusief sociale woningbouw. Er zijn allerhande maatschappelijke voorzieningen, waardoor het goed wonen en recreëren is in deze vrijwel geheel door water omzoomde wijk.

Website

www.parkallemansgeest.nl 

Locatie

Voorschoten

Omvang

680 huur- en koopwoningen

Partners

Provast en Schouten

Stedenbouw

VHP en RROG

Architect

KOW stedenbouw architectuur, Groosman Partners en INBO architecten

Belegger

Delta Lloyd (vrije sector huurwoningen) en Woonzorg Nederland (sociale woningbouw)

Status

Opgeleverd

‘s-Gravenhout

Aan de rand van de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft Waaijer Projectrealisatie een bijzondere, exclusieve woonwijk ontwikkeld: 's-Gravenhout.

Bij de ontwikkeling van deze woonwijk heeft niet de architectuur, maar het landschap als leidraad gediend. Rust, ruimte en comfort voeren de boventoon in deze landschappelijke woonwijk. 's-Gravenhout is opgebouwd uit de deelgebieden Bos, Lint, Rietland en Brink. Binnen deze deelplannen is een breed woningaanbod variërend van vrijstaande villa's, twee-onder-één-kapwoningen en geschakelde woningen tot eengezinswoningen en appartementen gerealiseerd.

Locatie

Nootdorp

Omvang

568 huur-en koopwoningen

Partners

BPD en Schouten

Stedenbouw

BDP.Khandekar

Architecten

PBV architecten, Nowotny architecten, KOW stedenbouw architectuur, Groosman Partners, De Zwarte Hond en Hagenbeek architecten

Status

Opgeleverd 

Waterrijk

Waaijer Projectrealisatie heeft met de ontwikkeling van de woonwijk Waterrijk in het landelijke Boskoop met alle aspecten van deze waterrijke plaats rekening gehouden, zonder het unieke landschappelijke karakter van dit dorp uit het oog te verliezen.

In het stedenbouwkundig plan zijn de boomkwekerijkavels duidelijk terug te vinden en wordt optimaal gebruik gemaakt van wonen aan het water. De wijk heeft een interessante variatie aan woningen en een doordachte architectuur.

Locatie

Boskoop

Omvang

174 koopwoningen

Stedenbouw

HzA Stedebouw & Landschap

Architecten

Kokon Architectuur en Stedenbouw en Architektenatelier

Status

Opgeleverd