Gebiedsontwikkeling

Project /

Tuindershof

Nabij de Dorpskern van Pijnacker ontwikkelt Waaijer Projectrealisatie met twee partners de wijk Tuindershof met meer dan vijfhonderd huur- en koopwoningen. Het woningaanbod bestaat uit grondgebonden woningen met een accent van vier bouwlagen in de vorm van appartementen. Alle prijscategorieën zijn gemaakt, inclusief sociale woningbouw.

Tuindershof wordt een wijk met een dorps karakter aansluitend bij de omgeving. Intieme straatjes waar woningen een voortuin hebben én een boom waar mogelijk. De architect werkt aan de hand van een beeldregieplan en een gereedschapskist met dorpse stijlkenmerken.

Dwars door de wijk loopt een brede waterpartij met eilanden, natuurlijke oevers, ruige grassen en fraaie bomen. Dit is De Meander. Deze ecologische parkzone loopt via de plas van Van Buijsen door in Tuindershof. De Meander is de natuurlijke verbinding die ontmoeten, spelen, ecologie, klimaat en wonen bij elkaar brengt.

Tuindershof wordt aardgasvrij. De duurzame warmte wordt geleverd door een systeem dat gebruik maakt van aquathermie en warmte- en koude opslag in de bodem, in combinatie met individuele warmtepompen.

Website

www.tuindershof.nl

Locatie

Pijnacker

Omvang

ca. 500 huur- en koopwoningen 

Partners

BPD en Kavel Vastgoed 

Stedenbouw

Wissing in samenwerking met HUD Landscape

Architect

Architectenbureau Van Maanen 

Landschapsarchitect

Buro Sant en Co

Belegger

Rondom Wonen (sociale woningbouw)

Toestand

In verkoop en uitvoering

Park Allemansgeest

Park Allemansgeest onderscheidt zich door een nieuw architectonisch concept. Begrippen als zwierig, asymmetrisch en decoratieve Jugendstilelementen staan hier centraal.

Binnen deze beeldtaal zijn de woningen ontworpen en het openbaar gebied (lantarenpalen, zitbankjes, bruggen, etc.) ingericht. Park Allemansgeest biedt ruimte aan woningen in verschillende prijscategorieën, inclusief sociale woningbouw. Er zijn allerhande maatschappelijke voorzieningen, waardoor het goed wonen en recreëren is in deze vrijwel geheel door water omzoomde wijk.

Locatie

Voorschoten

Omvang

680 huur- en koopwoningen

Partners

Provast en Schouten

Stedenbouw

VHP en RROG

Architect

KOW stedenbouw architectuur, Groosman Partners en INBO architecten

Belegger

Delta Lloyd (vrije sector huurwoningen) en Woonzorg Nederland (sociale woningbouw)

Status

Opgeleverd

‘s-Gravenhout

Aan de rand van de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft Waaijer Projectrealisatie een bijzondere, exclusieve woonwijk ontwikkeld: 's-Gravenhout.

Bij de ontwikkeling van deze woonwijk heeft niet de architectuur, maar het landschap als leidraad gediend. Rust, ruimte en comfort voeren de boventoon in deze landschappelijke woonwijk. 's-Gravenhout is opgebouwd uit de deelgebieden Bos, Lint, Rietland en Brink. Binnen deze deelplannen is een breed woningaanbod variërend van vrijstaande villa's, twee-onder-één-kapwoningen en geschakelde woningen tot eengezinswoningen en appartementen gerealiseerd.

Locatie

Nootdorp

Omvang

568 huur-en koopwoningen

Partners

BPD en Schouten

Stedenbouw

BDP.Khandekar

Architecten

PBV architecten, Nowotny architecten, KOW stedenbouw architectuur, Groosman Partners, De Zwarte Hond en Hagenbeek architecten

Status

Opgeleverd 

Waterrijk

Waaijer Projectrealisatie heeft met de ontwikkeling van de woonwijk Waterrijk in het landelijke Boskoop met alle aspecten van deze waterrijke plaats rekening gehouden, zonder het unieke landschappelijke karakter van dit dorp uit het oog te verliezen.

In het stedenbouwkundig plan zijn de boomkwekerijkavels duidelijk terug te vinden en wordt optimaal gebruik gemaakt van wonen aan het water. De wijk heeft een interessante variatie aan woningen en een doordachte architectuur.

Locatie

Boskoop

Omvang

174 koopwoningen

Stedenbouw

HzA Stedebouw & Landschap

Architecten

Kokon Architectuur en Stedenbouw en Architektenatelier

Status

Opgeleverd