Nieuws

Officiële start bouw centrumplan De Winkelier De Lier

Op donderdag 13 november 2014 heeft Wethouder Theo Duijvestijn van de gemeente Westland het startsein gegeven voor de startbouw van het centrumplan 'De Winkelier' door het slaan van de officiële paal.

Het centrumplan 'De Winkelier' is ontwikkeld door Waaijer Projectrealisatie in samenwerking met MKB Vastgoed Plan (onderdeel MAB Ontwikkeling). Het project bestaat uit een Albert Heijn supermarkt met een bruto vloeroppervlak van 2.500 m2, vier winkelunits met een totaal bruto vloeroppervlak van 535 m2, een parkeergarage met een capaciteit van 53 parkeerplaatsen en 17 huurappartementen.

Het centrum van de Lier heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan. Zo is de Hoofdstraat en het Oranjeplein opnieuw ingericht en is er een Jumbo supermarkt aan het Oranjeplein gekomen. De nieuwe Albert Heijn supermarkt heeft zowel een entree aan het Oranjeplein als aan de Hoofdstraat.

Rob Waaijer, directeur Waaijer Projectrealisatie: “De nieuwe vestiging van Albert Heijn samen met de vastgestelde Jumbo-supermarkt zal zowel kwantitatief als kwalitatieve bijdragen aan een grotere verbetering en betere uitstraling van de toekomstige winkel- en verzorgingsstructuur in De Lier. De maximalisering van de koopkrachtbinding draagt ​​bij aan een sterk en toekomstbestendig dorpshartartikelen goed is voor de werkgelegenheid en de leefbaarheid van De Lier ”.

De bouw wordt verzorgd door Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk. De oplevering staat gepland voor het 4e kwartaal 2015.

Het project De Winkelier is als beleggingsobject verkocht aan een particuliere belegger. De start van de verhuur van de woningen zal in het 3e kwartaal 2015 plaatsvinden.