Nieuws

Waaijer Projectrealisatie wint tender Rietkamers.

Met het plan ODA wint Waaijer Projectrealisatie de door de gemeente Rotterdam uitgeschreven tender voor de Rietkamers, de laatste ontwikkellocatie aan het Oedevlietsepark in Hoogvliet Rotterdam.

ODA is een stoer en robuust ensemble van 90 grondgebonden woningen en appartementen naar een ontwerp van De Zwarte Hond. De ruimtes tussen de bouwblokken zijn door OKRA landschapsarchitecten ontworpen als intieme tuinkamers met elk een andere sfeer en beplanting. De tuinkamers, het groen op de gevels en de groen-blauwe daken vormen een belangrijke schakel in de ecologie van het Oedevlietsepark en de Groen Blauwe Gordel. Samen met ZRi, New Horizon Material Balance en NIBE experts in sustainability hebben we onze zoektocht naar een zo laag mogelijke milieu-impact vormgegeven.

ODA is natuur-inclusief, klimaat-adaptief en beperkt de impact op onze leefomgeving door toepassing van circulaire bouwmaterialen. Met onze adviseurs, communicatiebureau Sterke Taal en bouwteampartner Van Zanten Bouw BV uit Vlaardingen gaan we op naar realisatie!