Nieuws

Koninklijke Auris Groep opent hoofdkantoor aan Ammanplein Rotterdam

Hugo de Jonge, wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg Rotterdam, heeft op maandag 13 maart 2017 het Auris Audiologisch Centrum en kantoor voor de Raad van Bestuur en Ondersteunende Diensten van de Koninklijke Auris Groep geopend.

Het nieuwe pand staat op historische grond in eigendom van Auris. Tot 2009 stond hier de Rotterdamse dovenschool en het audiologisch centrum van de Koninklijke Ammanstichting. Na de sloep heeft het terrein lange tijd braak gelegen. Inmiddels is er een prachtig nieuw gebouw neergezet. Grote raampartijen met rood baksteen en betonnen randen kenmerken het nieuwe Auris pand. De open structuur en vele ramen maken het een licht en transparant gebouw.

Binnen het Auris Audiologisch Centrum worden gehooronderzoeken gedaan. Dat gebeurt in geluidscabines en daar zijn strenge eisen aan verbonden. In het pand wordt gebruik gemaakt van de box-in-box-constructie. Zo voldoet het gebouw aan de hoge eisen van de brancheorganisatie FENAC. Daarnaast is hier ook het kantoor voor de Raad van Bestuur en de Auris Ondersteunende Diensten gehuisvest.

Het gebouw is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten. Het gebouw is opgetrokken uit rood baksteen en verleden daardoor binnen de bestaande bouw van de wijk. De wijk is beschermd stadsgezicht en is het enige project in de Rotterdamse wederopbouw dat nog tijdens de oorlog werd gebouwd.