Buitenplaats Sionslust

Waaijer Projectrealisatie is gevestigd in Buitenplaats 'Sionslust' te Voorburg. Een statig kantoor met een besloten stadstuin.

Het gebouw is een monument en is samengesteld uit vier bouwdelen: de westvleugel uit de 17e eeuw, de zuidvleugel en de keukengevel uit de 18e eeuw en het trappenhuis en enkele aanbouwen uit het begin van de 20e eeuw. Ondanks de verbouwingen in de loop van de tijd is het gebouw en tuin nog steeds een voorbeeld van een voorname Voorburgse buitenplaats uit de 18e eeuw.

Buitenplaats 'Sionslust' werd in 1603 als huis gebouwd en strekte zich tot ver in de 20e eeuw uit tussen de Voorburgse Herenstraat en de Vliet. Tussen 1705 en 1724 werd de buitenplaats bewoond door de internationaal beroemde arts Hendrik van Deventer. Ook de schout van Voorburg, Mr. Johan Anthony Schiefbaan, woonde er in 1795 en 1796. In 1900 werd het pand verkocht aan de Haagse drukker Ten Hagen. In 1938 kocht de gemeente Voorburg het pand die het aanpaste voor de huisvesting van een gemeentelijke dienst. Vanaf 2000 is het pand als kantoor in gebruik.

Buitenplaats Sionslust Voorburg Buitenplaats Sionslust Voorburg Buitenplaats Sionslust Voorburg