Nieuws

Burgemeester van der Tak en wethouder Duijvestijn openen centrumplan De Winkelier De Lier

Op woensdag 17 februari 2016 is het centrumplan ‘De Winkelier’ feestelijk geopend.

Waaijer Projectrealisatie en BPD (voorheen MAB Development) hebben op 17 februari 2016 centrumplan De Winkelier met 3.000 m2 retail in De Lier (Westland) geopend voor het publiek.

Het project bestaat uit 3.000 m2 winkelruimte, 17 huurappartementen en een parkeergarage met 53 plaatsen. VOF De Winkelier, een 50/50-samenwerking tussen Waaijer Projectrealisatie en BPD Ontwikkeling, heeft het hele project verkocht aan een particuliere belegger.

Het woonwinkelcomplex bevindt zich in het centrum van de Westlandse deelgemeente De Lier. Het project is gerealiseerd op de locatie van een voormalige Rabobank. De bank is gesloopt. Hoofdhuurder is Albert Heijn met een supermarkt van 2.500 m2. De overige 500 m2 is verhuurd aan Gall&Gall, bakkerij Van Maanen en bloemist De Bloemenzee. Deze dagwinkels zijn gevestigd in een getransformeerd pand, dat via een corridor met de AH-supermarkt is verbonden.

Het gebouw is ontworpen door Roeleveld-Sikkes uit Den Haag. De bouw werd verzorgd door Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk. Burgemeester van der Tak en wethouder Duijvestijn van de gemeente Westland verrichtten de opening. Ze noemen De Winkelier zowel in architectonisch als in economisch opzicht ‘een mooie toevoeging aan het centrum van De Lier’.