Nieuws

Hoogste punt viering Berkel Centrum West

Maandag 21 november was een bijzonder moment voor nieuwbouwcentrumplan Berkel Centrum West. De ‘hoogste verdiepingsvloer’ op 28 meter van de vijf gebouwen, die momenteel in aanbouw zijn, is gelegd. Dit is een mijlpaal die ontwikkelaar Waaijer Projectrealisatie en ABB Bouwgroep (tevens bouwer) graag vierden in samenzijn met de toekomstige bewoners en wethouder Fortuyn van de gemeente Lansingerland.

“Het project Berkel Centrum West was er niet geweest zonder de gemeente Lansingerland. Het aantal inwoners in de gemeente Lansingerland is de afgelopen 15 jaar gestegen tot 64.000. Voor de gemeente was het belangrijk om het voorzieningenniveau hierop af te stemmen met de komst van Berkel Centrum West,” aldus Rob Waaijer directeur bij Waaijer Projectrealisatie.

“De totale bouw van het centrumplan neemt circa 4 jaar in beslag. Voor toekomstige bewoners en ook de gemeente die beiden erg uitkijken naar het eindresultaat, is dat best nog even wachten. Dus áls er dan iets te vieren is, zoals nu het hoogste punt, dan pakken we dat moment met beide handen aan. Met het realiseren van de hoogste verdiepingsvloer worden de omvang en hoogte van het nieuwe gebouw goed zichtbaar,” aldus Erik den Breejen directeur bij ABB Bouwgroep.

Berkel Centrum West
Het centrumplan Berkel Centrum West bestaat in totaal uit 5 appartementsgebouwen en het nieuwe cultuurhuis Casa Cadanza. De 151 appartementen die de gebouwen Alluvium, Brinkhof, De Compagnie en Westerpoort tellen, zijn allemaal al verkocht en worden momenteel gebouwd. De verkoop en bouw van gebouw 6, Het Kwadraat, met 19 koopappartementen, moet nog starten.

Naast de appartementen wordt er ook 2.987 m² commerciële ruimte gerealiseerd. Een mooie uitbreiding van winkelpromenade Berkel Centrum, met winkels als Lidl en Primera. Er zijn nog commerciële ruimten beschikbaar. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met makelaar Lex en Co Winkelvastgoed (010-8411712) of Dullink Makelaars (010-5114455).

Gebouw Brinkhof bestaat naast koopappartementen ook uit enkele huurappartementen. Verhuur van deze appartementen start rond de zomervakantie van 2023.

Fase 6
Het nieuwe jaar begint goed voor geïnteresseerden in plan Berkel Centrum West. Medio januari 2023 start namelijk de verkoop van de laatste fase. Deze laatste fase kent 19 luxe appartementen die onderdeel zijn van het gebouw met de naam ‘Het Kwadraat.’ Alle appartementen zijn bijzonder ruim en hebben een eigen parkeergelegenheid in het gebouw.

Geïnteresseerden voor zowel de koopwoningen in fase 6 als de huurwoningen van gebouw Brinkhof kunnen zich op www.berkelcentrumwest.nl inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat zij automatisch op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws. Ook de start verkoop wordt in deze nieuwsbrief tijdig aangekondigd.

Viering hoogste punt Berkel Centrum West