Nieuws

Koop -en realisatieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling Sterrenbad Wassenaar

Gemeente Wassenaar, Waaijer Projectrealisatie en BAM Woningbouw hebben op 12 juli 2016 de koop- realisatieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het voormalige Sterrenbad aan de Generaal Winkelmanlaan in Wassenaar. Waaijer Projectrealisatie treedt hierin op als ontwikkelaar en BAM Woningbouw als bouwer.

Begin april heeft het college van B&W besloten de herontwikkeling voorlopig te gunnen aan de combinatie Waaijer Projectrealisatie en BAM Woningbouw. Met de ondertekening van de koop- en realisatieovereenkomst is de ontwikkeling conform de voorlopige gunning definitief gegund. Het ontwerp zal conform de aanbieding in een co-design traject met belangstellenden verder worden uitgewerkt.

Het plan gaat uit 37 appartementen met een AHOED en is ontworpen door Groosman Architecten uit Rotterdam. De architectuur kenmerkt zich door lichte kleuren, het gebruik van grote glasvlakken, metselwerk en architectonisch beton. In het woongebouw beschikken toekomstige bewoners over een luxe gemeenschappelijke binnentuin, een stallingsgarage met twee parkeerplaatsen. De appartementen zijn voorzien van een royaal terras, een ruime en lichte woonkamer, ten minste 3 slaapkamers en 2 badkamers. In de gevel is structurele beplanting opgenomen die tevens een afscheiding vormt tussen de terrassen.

Wethouder Leo Maat (Ruimte en Duurzaamheid): “Dit is het eerste grotere nieuwbouwproject in Wassenaar dat energieneutraal wordt gebouwd. Dit betekent dat de energie die de bewoners straks verbruiken door het gebouw zelf wordt opgewekt. Deze epc = 0 eis hebben we als voorwaarde gesteld aan de ontwikkelaars van de locatie Generaal Winkelmanlaan. Het plan van Waaijer Projectrealisatie en BAM Woningbouw voldoet aan deze eis, onder andere door aanleg van zonnepanelen en warmte- koudeopslag in de bodem. Ik ben blij met deze ontwikkeling die bijdraagt aan het streven van de gemeente Wassenaar om in 2040 klimaatneutraal te zijn.”