Nieuws

Ondertekening diverse overeenkomsten voor Cultuurhuis Casa Cadanza

In het nieuwe centrum Berkel Centrum West in Berkel en Rodenrijs was vandaag de feestelijke ondertekening van de aannemingsovereenkomsten van het Cultuurhuis Casa Cadanza. Ook werd door de gemeente, Stichting Cultuurhuis Casa Cadanza en Stichting Bibliotheek Oostland de samenwerkings- en huurintentieovereenkomst ondertekend.

Met het sluiten van een aanneemovereenkomst en een samenwerkings- en huurintentieovereenkomst is de eerste officiële stap richting realisatie gezet. De eerste paal voor het Cultuurhuis Casa Cadanza wordt naar verwachting in het voorjaar van 2024 geslagen, zodat de deuren eind 2025 kunnen openen. “Vandaag is een belangrijk markeerpunt in de realisatie van het Cultuurhuis Casa Cadanza. Deze multifunctionele 'huiskamer' wordt een verrijking voor onze gemeente en kan door alle inwoners van jong tot oud worden benut als plek om te leren, inspireren, amuseren en ontmoeten” , aldus wethouder Titia Cnossen.

Ondertekening aanneemovereenkomsten door gemeente, Batenburg Bouw & Ontwikkeling BV uit Bergschenhoek & Ontwikkelcombinatie Berkel Centrum West BV (BCW)
Batenburg Bouw & Ontwikkeling BV uit Bergschenhoek heeft de aanbesteding voor de bouw van het Cultuurhuis Casa Cadanza gewonnen. BCW en de gemeente hebben de prijs ingenomen. BCW tekende daarom met de verspreidenemer Batenburg een aannemingsovereenkomst. Ook tekende BCW, als 'hoofdaannemer', samen met de gemeente, een aannemingsovereenkomst.

Erik Batenburg, directeur Batenburg Bouw & Ontwikkeling BV, noemt het een unieke kans in eigen gemeente: “Hoe vaak krijg je als bedrijf de kans om een ​​cultuurhuis te bouwen? De kans is klein. Als het ook niet in je eigen vestigingsplaats kan, is dat een kans dat je niet kunt laten liggen. Ons bedrijf is daarom vereerd dat wij deze opdracht kunnen vertrouwen. Wat het extra leuk maakt is de betrokkenheid van onze eigen gemeente en een bekende ontwikkelaar. Wij gaan met veel enthousiasme aan de slag!”

Rob Waaijer, directeur Waaijer Projectrealisatie/BCW: “Met de toekomst van Cultuurhuis Casa Cadanza wordt de levendigheid in het nieuwe centrumplan Berkel Centrum West vergroot. Casa Cadanza zal veel bezoekers aantrekken én de nieuwe winkeliers en horecaondernemers in het centrum van Berkel zullen daar optimaal van kunnen profiteren. Berkel Centrum West wordt een aangenaam en levendig verblijfsgebied door de combinatie van winkels en wonen, horeca en cultuur en pleinen en terrassen aan het water.”

Erik den Breejen, directeur ABB Bouwgroep /BCW: “In 2021 zijn we begonnen met de eerste fase van de uitbreiding van het centrum in Berkel en Rodenrijs, de vervangende periode worden de laatste woningen en winkels opgeleverd en wordt gestart met het laatste woonblok aan de Berkelse Plas. Casa cadanza wordt geproduceerd aan een nieuwe uitlopen van de Berkelse plas en vormt het sluitstuk van deze uitbreiding en is een waardevolle aanvulling op het voorzieningenniveau in Lansingerland.”

Ondertekening samenwerkings- en huurintentieovereenkomst door gemeente en bibliotheek Oostland
De hoofdhuurder van het cultuurhuis wordt Stichting Cultuurhuis Casa Cadanza en de eerste onderhuurder wordt Stichting Bibliotheek Oostland. De gemeente spreekt de intentie uit om met deze partijen een (onder)huurovereenkomst te sluiten, waardoor het cultuurhuis wordt gerealiseerd.

Corinne van Lelieveld, directeur van Cultuurhuis Casa Cadanza: “De realisatie van Casa Cadanza is nu een feit! Totdat we de deuren openen, bieden we vanaf 2024 een speciale programmering aan. Houd onze sociale media en website in de gaten voor meer informatie.”

Petra Togni, directeur Stichting Bibliotheek Oostland: “Na 20 jaar werken is er een nieuwe locatie voor de bibliotheek, daar ben ik echt heel blij mee. Ook ben ik superblij met de samenwerking met Casa Cadanza. We kunnen daarmee toekomstgericht gaan werken aan een fantastische voorziening voor Lansingerland.”

Ondertekening Caza Cadanza