Nieuws

Oplevering De Boezem Rotterdam

Op 28 juni 2022 is in Rotterdam het woongebouw De Boezem opgeleverd. De 80 appartementen beantwoorden aan de grote vraag naar middeldure huurwoningen in de Rotterdamse binnenstad. Het stedelijk woonblok ligt op een al jaren braakliggend terrein aan de Boezemweg.

Het woongebouw bestaat uit twee volumes, waartussen een besloten binnentuin ligt. Het volume van zeven verdiepingen aan de Boezemweg gaat mee in de continuïteit van de straatwand. Bijzonder is de zorgvuldige inpassing van de galerij aan de voorzijde.
Het daarachter gelegen volume telt drie verdiepingen en sluit aan op de kleinere schaal van de wijk.

Het gebouw straalt de krachtige eenvoud uit van de wederopbouwarchitectuur in Rotterdam met zijn strakke, ritmische gevelgeleding en het gebruik van beton en baksteen. De hoge plint aan de Boezemweg sluit aan op het stedelijke leven. De onderste drie verdiepingen van het volume richten zich op de straat, terwijl de bewoners vanuit de bovenste verdiepingen van het uitzicht op de Rotterdamse skyline kunnen genieten.

De Boezem wordt op verschillende manieren ontsloten. Alle appartementen hebben hun hoofdentree aan de Boezemweg, waarbij de begane grond appartementen tevens toegankelijk zijn vanuit de besloten binnentuin. De bovenste vier verdiepingen aan de Boezemweg worden ontsloten door een galerij die subtiel in de straatgevel is opgenomen achter een scherm van prefab metselwerk.

Het complex bestaat uit een mix van duurzame short-stay en long-stay appartementen, met oppervlaktes variërend van 60m2 tot 130m2 die alle energie label A++ hebben. De short-stay woningen zijn volledig gemeubileerd en gestoffeerd en worden geëxploiteerd door B-Right Urban Living.

Waaijer Projectrealisatie is trots op dit gebouw en trots op de prettige samenwerking met de gemeente Rotterdam en alle bouwteampartners.