Nieuws

Peter van Swam partner bij Waaijer Projectrealisatie

Peter van Swam (1976) is per 1 maart 2021 partner bij Waaijer Projectrealisatie. Peter heeft ruim 20 jaar ervaring in complexe vastgoed- en gebiedsontwikkelingen. Hij zal zich bij Waaijer Projectrealisatie met name bezighouden met de acquisitie en ontwikkeling van nieuwe projecten.

Peter was eerder directeur projectontwikkeling bij Kavel Vastgoed in Rijswijk. Daarvoor was hij werkzaam als vastgoedadviseur bij Brink | bouw, infra en vastgoed en manager gebiedsontwikkeling bij Proper-Stok in Rotterdam. Peter is de afgelopen jaren intensief betrokken geweest bij de gebiedsontwikkeling ‘de Gouden Buurten’; circa 2.800 woningen en voorzieningen in Berkel en Rodenrijs (gemeente Lansingerland) en de gebiedsontwikkeling ‘Tuindershof’; circa 500 woningen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Hij was verantwoordelijk van contractvorming tot de grond- en/of opstalontwikkeling.

Waaijer Projectrealisatie is een zelfstandige onderneming gespecialiseerd in de (her)ontwikkeling van (complexe) binnenstedelijke projecten én gebiedsontwikkeling aan de randen van de stad. Toonaangevende projecten van Waaijer Projectrealisatie zijn onder andere het mixed-use project ‘Berkel Centrum West’ in Berkel en Rodenrijs, het wooncomplex ‘De Boezem’ in Rotterdam en de gebiedsontwikkeling ‘Tuindershof’ in Pijnacker.

Peter is partner geworden naast Maikel Ruhl (partner sinds 2017) en Rob Waaijer die vanaf de oprichting (1992) enige aandeelhouder en bestuurder was. In het team met drie partners en gemotiveerde medewerkers wordt een verdere invulling gegeven aan de groeiambitie van Waaijer Projectrealisatie (WPR).