Nieuws

Start bouw De Frederik Wassenaar

Het startsein voor de bouw van de door architectenbureau Groosman ontworpen appartementen is gegeven in het bijzijn van wethouder Maat, toekomstige bewoners en het gehele projectteam. Wethouder Maat benadrukte in zijn toespraak dat De Frederik het eerste energie-neutrale gebouw in Wassenaar wordt, “Een stap op weg naar een klimaatvriendelijke toekomst”. Na het boren van de laatste funderingspaal is onder een regen van confetti de champagne geheven op een voorspoedige bouw.

De Frederik is een zeer hoogwaardig appartementengebouw met een EPC van 0, architectuur die zich kenmerkt door lichte kleuren, grote glasvlakken, metselwerk en architectonisch beton. De 41 appartementen zijn voorzien van een royaal terras, een ruime en lichte woonkamer, ten minste 2 slaapkamers en de meeste appartementen zijn voorzien van 2 badkamers. In de gevel is structurele beplanting opgenomen die tevens een afscheiding vormt tussen de terrassen. De afwerking van de appartementen is grotendeels door de kopers zelf bepaald.

Het appartementencomplex bevindt zich op een prachtige en uitstekend bereikbare locatie nabij groen, strand, zee en het dorpscentrum met alle voorzieningen. Het gebouw is vernoemd naar Prins Frederik der Nederlanden, broer van Willem II, de voormalig bewoner van landgoed de Paauw en de omliggende gronden waarop het project wordt gerealiseerd.

De oplevering van De Frederik is gepland medio 2019. Meer informatie over het project is te vinden op www.defrederik.nl.

 

Start bouw De Frederik