Nieuws

Supermarkt Lidl vestigt zich in Berkel Centrum West

Berkel Centrum West BV (Waaijer Projectrealisatie/ABB Bouwgroep) en Lidl Nederland GMBH hebben op 6 december 2018 overeenstemming bereikt over de vestiging van een nieuwe Lidl supermarkt in de uitbreiding van het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs, genaamd Berkel Centrum West.

Hiermee is een belangrijke stap gezet voor de daadwerkelijke realisatie van het centrumplan Berkel Centrum West waar Waaijer Projectrealisatie en ABB Bouwgroep al geruime tijd in nauwe samenwerking met de gemeente Lansingerland aan werken. 

Berkel Centrum West bestaat uit zeven (7) gebouwen waarvan gebouw 1 bestaat uit een supermarkt van circa 2.500 m² BVO, 196 gebouwde openbare parkeerplaatsen, circa 700 m² BVO overige detailhandel/horeca, circa 100 vrije sector huur- en/of koopappartementen/maisonnettes en 118 privé parkeerplaatsen ten behoeve van de appartementen.

De gesloten overeenkomst voorziet in de verkoop van circa 2.500 m² BVO supermarkt en 196 gebouwde openbare parkeerplaatsen (deel van gebouw 1) aan Lidl Nederland. De nieuwe Lidl supermarkt in Berkel Centrum West wordt hiermee een moderne winkel die de klant van alle gemakken voorziet. De supermarkt opent in de derde kwartaal 2021 haar deuren.

De komende 10 jaar zal naar verwachting de gemeente met ongeveer 8.000 inwoners groeien tot 68.000 inwoners. Het is belangrijk om het voorzieningenniveau hierop af te stemmen. Na de herontwikkeling aan de oostzijde van het centrum (Kerksingel), wordt het centrumgebied verder versterkt en afrond door aan de westzijde van het centrum (Westersingel) een uitbreiding te laten plaatsvinden. Berkel Centrum West wordt een aangenaam en levendig verblijfsgebied door de combinatie van winkels en wonen, horeca en leisure, pleinen en terrassen aan het water.

Website: berkelcentrumwest.nl

Lidl