Nieuws

Verwijdering van de laatste kluis markeert symbolische start bouw van De Bank

Waaijer Projectrealisatie heeft eind 2019 de voormalige Rabobank in Voorburg aangekocht om er een gebouw met appartementen te ontwikkelen.

Op woensdag 22 augustus 2023 symboliseert de markeerde Wethouder Bianca Bremer het begin van de bouw van "De Bank" door de laatste kluis uit het pand te verwijderen. De gebeurtenis werd gevierd door het volledige projectteam, omwonenden en toekomstige bewoners, die samen een toost uitbrachten op de nieuwe mijlpaal.

"De Bank" omvat in totaal 16 appartementen en penthouses, waarvan vier woningen beschikbaar zullen zijn als sociale huurwoningen. Twee andere woningen zullen onder het middelmatige segment vallen. Alle woningen zijn riet verkocht, en de oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2024.

Met de realisatie van dit gebouw krijgt de entree naar het centrum van Voorburg een krachtigere uitstraling. Het opvallende ontwerp van KOW architecten heeft een ronde gevel gericht op het kruispunt. Het gebouw loopt getrapt waardoor het op alle plekken gebouw aansluit op de hoogte van het aanwezig.