Nieuws

Viering start bouw 80 appartementen De Boezem Rotterdam

In het bijzijn van wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) is op donderdag 17 september 2020 de start van de bouw van De Boezem gevierd. Betrokken partijen zoals de beleggers, de aannemer, de ontwikkelaars, de adviseurs, diverse betrokkenen vanuit de gemeente en omwonenden hebben trots het glas geheven op de realisatie van dit prachtige gebouw.

Waaijer Projectrealisatie ontwikkelde in samenwerking met B-Right Urban Living 80 deels middeldure huurappartementen in de vrije sector aan de Boezemweg in het centrum van Rotterdam. 'De Boezem' is een ontwerp van architectenbureau de Zwarte Hond met stijlkenmerken uit de wederopbouwarchitectuur, passend voor dit gebied van nationaal belang.

B-Right Urban Living gaat de verhuur en het beheer van de panden verzorgen. De 80 appartementen zullen naar verwachting snel verhuurd zijn. Dit gezien de grote vraag naar (middensegment) huurwoningen in de stad, de gunstige ligging en de naam van het gebouw. De appartementen hebben een oppervlakte van circa 60m ²  tot 130m ² en één van meerdere slaapkamers. De huren zullen van € 775, - tot € 1450, - per maand. Bewoners krijgen beschikking over een collectieve binnentuin, parkeervoorziening en een duurzame woning voorzien van alle mogelijke gemakken zoals een volledige voorziening ingerichte keuken en luxe afgewerkte badkamer.

De woningen worden opgeleverd (deels) voorzien van eigentijdse meubilering en stoffering. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor (samenwonende) mensen die snelle een hoogwaardige woonruimte willen, zonder de kosten te maken die normaal met de inrichting van een huis gemoeid zijn. Mensen die werkzaam zijn in cruciale beroepsgroepen zoals het onderwijs, de brandweer, de politie of de zorg zullen voorrang krijgen bij de toewijzing van de woningen.

Foto - Van links naar rechts:
Maikel Ruhl, Bas Kurvers, Rob Waaijer en Joost van Gesteld.

Start bouw De Boezem Rotterdam