Nieuws

Waaijer Projectrealisatie en BAM winnen tender herontwikkeling Sterrenbad Wassenaar

Op 5 april j.l. heeft het college van B&W besloten de herontwikkeling van het voormalige Sterrenbad aan de Generaal Winkelmanlaan in Wassenaar voorlopig te gunnen aan de combinatie Waaijer Projectrealisatie en BAM Woningbouw. Waaijer Projectrealisatie treedt hierin op als ontwikkelaar en BAM Woningbouw als bouwer.

Nadat de combinatie als één van de vijf beste partijen was geselecteerd, heeft zij op 15 februari 2016 haar ontwikkelvisie in Virtual Reality gepresenteerd. In de beoordelingscommissie waren zowel omwonenden, de welstandscommissie als de gemeente vertegenwoordigd.

Het energieneutrale ontwerp is in twee varianten uitgewerkt. De eerste variant bestaat uit 37 appartementen en een AHOED (Apotheek en Huisartsen Onder Een Dak), de tweede variant bestaat uit 40 appartementen. In het woongebouw beschikken toekomstige bewoners over een luxe gemeenschappelijke binnentuin en een stallingsgarage. De appartementen zijn voorzien van een royaal terras, een ruime en lichte woonkamer, ten minste 3 slaapkamers en 2 badkamers. In de gevel is structurele beplanting opgenomen die tevens een afscheiding vormt tussen de terrassen.

Het ontwerp wordt in een co-design traject verder uitgewerkt. Input van potentiele kopers is reeds door Pieter Sprangers van architectenbureau Groosman – winnaar van de Rotterdamse Architectuurprijs 2015 – meegenomen in het gepresenteerde ontwerp.

Maikel Ruhl, projectontwikkelaar bij Waaijer Projectrealisatie: “Het heldere horizontale lijnenspel in combinatie met de groene elementen in en rondom het gebouw doen recht aan de prominente zichtlocatie. Wassenaar wordt met de realisatie van dit gebouw een eyecatcher rijker. Daarnaast is er in dit segment, op loopafstand van het centrum, nauwelijks aanbod in Wassenaar.”

De definitieve gunning vindt plaats door middel van het tekenen van de koop-/realisatieovereenkomst tussen de gemeente en de combinatie. De beoogde start van de verkoop en de oplevering zijn gepland in respectievelijk het 3e kwartaal van 2016 en het 1e kwartaal van 2019.