Nieuws

Waaijer Projectrealisatie koopt Rabobank Parkweg 127 Voorburg

Waaijer Projectrealisatie heeft de voormalige Rabobank-locatie in Voorburg gekocht om er een gebouw met appartementen te ontwikkelen. Deze week tekenden Waaijer Projectrealisatie en de Coöperatieve Rabobank U.A. de definitieve koopovereenkomst voor de aankoop van het voormalige Rabobank-kantoor aan de Parkweg 127 in Voorburg.

Op de locatie van de Rabobank wordt een duurzaam, groen en hoogwaardig appartementengebouw ontwikkeld in de voor deze locatie kenmerkende architectuur. De locatie vormt een tweede belangrijke binnenstedelijke ontwikkelingen voor het centrum van Voorburg. De appartementen komen op een zichtlocatie gelegen aan het kruispunt van de Parkweg en de Roozenboomlaan en recht tegenover park Vreugd en Rust.

Waaijer Projectrealisatie ontwikkelt naast deze locatie nog een tweede locatie in het oude centrum van Voorburg. In het afgelopen jaar zijn er koop- en ontwikkelingsovereenkomsten getekend voor zowel het voormalige gemeentehuis als de Hoogvliet supermarkt. Op deze locaties worden een nieuwe Hoogvliet supermarkt, een parkeergarage en diverse woningen in verschillende prijsklassen ontwikkeld.

Leo Barth, manager vastgoed Rabobank: “Via een transparant verkoopproces bleek Waaijer Projectrealisatie het gunstigste voorstel te hebben uitgebracht. We vinden het een voordeel dat het een lokale partij uit Voorburg betreft en hebben er alle vertrouwen in dat er een markant en duurzaam appartementencomplex op de locatie van de bank zal verrijzen”.

Bij de uitwerking van het nieuwe duurzame gebouw worden de omwonenden betrokken. Het ontwerp is in handen van KOW Architecten uit Den Haag. Voordat het voormalige Rabobank-kantoor wordt gesloopt, wordt het huidige gebouw gebruikt voor tijdelijke initiatieven.

Rabobank Parkweg 127 Voorburg