Nieuws

Waaijer Projectrealisatie wint tender Oudland te Dordrecht

Waaijer Projectrealisatie heeft de gemeentelijke aanbesteding voor de locatie Oudland te Dordrecht Dubbeldam gewonnen met het plan InBloei.

InBloei omvat 50 grondgeboden koopwoningen verdeeld over 32 rijwoningen in verschillende beukmaten, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 8 vrijstaande woningen op riante kavels en een collectieve binnentuin. De woningen worden gerealiseerd in een zeer groene, klimaatadaptieve omgeving. Op 10 oktober jl. is de overeenkomst gesloten voor de realisatie van InBloei tussen de gemeente Dordrecht en Waaijer Projectrealisatie. Naar verwachting gaan de woningen medio 2024 in verkoop.

Moderne wensen met traditionele kwaliteit

InBloei staat voor kwaliteit waarin de aspecten duurzaamheid, natuurinclusiviteit en klimaatadaptiviteit volop worden meegenomen. Er wordt een stedenbouwkundige knipoog gegeven naar de cultuurgeschiedenis van het gebied. De architectuur van InBloei is geïnspireerd op de 'kloeke' gebouwen van de historische terpwoning die in het verleden in de buurt van het plangebied hebben gestaan. De gebouwen staan, net zoals een terpwoning, iets verhoogd ten opzichte van het landschap met mee-ontworpen groene erfafscheidingen. Enkele traditionele architectonische elementen krijgen een natuur inclusieve en duurzame aanduiding. Bijvoorbeeld door de inpassing van een 'natuurschoorsteen' die op een slanke manier in natuurlijke ventilatie van de woningen ontstaat.

Stadsontwikkeling

Wethouders Maarten Burggraaf (Stadsontwikkeling), Tanja de Jonge (Vastgoed) en Peter Heijkoop (Wonen) zijn verheugd dat de ontwikkeling van het gebied nu een bepaalde vorm gaat krijgen: "Het plan van Waaijer Projectrealisatie BV sluit goed aan bij de wensen voor dit gebied Het wordt een levendige plek met een groen karakter; een goede ontsluiting richting de snelweg, en naar de overige wijken, de binnenstad, de sportvelden, en niet te vergeten het buitengebied van Dordrecht. stadsontwikkeling van Dordrecht. We kijken uit naar de samenwerking met Waaijer en gaan de plannen verder uitwerken naar een definitief ontwerp".

Tenderteam

InBloei is het resultaat van een intensieve samenwerking met de ontwerpers en adviseurs KOW architecten, RROG Stedenbouw en Landschap, KVMW (duurzaamheid en installatie), OOMS Makelaar, BBN Adviseurs, Buro Bouwfysica, PRCS Vastgoedcommunicatie, Vermiservice (Ecologische groenvoorziening) en Vivid Visualization.

Meer informatie?

Op de website www.dordrecht.nl/oudland en www.dubbeldaminbloei.nl houden wij u op de hoogte van de voortgang van het project.